d60 Lotte Tue Munk
+45 3211 6660 | lta@d60.dk
IT support Lars Kock Larsen
+45 3168 1266 | ithelpdesk@d60.dk
Rådgivning og procesanalyse Robert Svarer Olivarius
+45 4058 0002 | rso@d60.dk

BDO

Der kan være mange årsager til at hyre eksterne konsulenter, fx hvis der skal designes større løsninger, hvor ekstern sparring og erfaring er nødvendig, eller hvis man skal bruge specifikke kompetencer i kortere perioder. BDO skulle bruge flere hænder til et internt projekt, men fik en del mere end forventet.

Mere end forventet

BDO stod overfor at skulle implementere et nyt økonomirapporteringssystem. De ønskede selv at drive arbejdet for at fastholde kompetenceudvikling og viden i virksomheden, men havde behov for ekstra ressourcer. d60 blev derfor hyret til at supplere det interne arbejde med udviklingen og sikre retningen på løsningen.

Arbejdet forløb over et par måneder, hvor d60’s konsulent tilbragte halvdelen af tiden på BDO’s kontor i Herning. Dette sikrede et tæt samarbejde, og at projektet både praktisk og fagligt kørte smidigt. It-projektchef ved BDO, Lars Kjær, fortæller:

Det har været en meget positiv oplevelse. Vi forventede at hyre kompetente arme og ben, som ville bidrage med ekstra timer, men vi fik meget mere. I d60’s konsulent fik vi en drivkraft, der sikrede retning for projektet og har gjort, at vi har følt os i trygge hænder igennem hele processen. Vi har oplevet, at projektet blev kørt med sikker hånd og blev leveret til tiden. Vi har helt sikkert fået mere, end vi forventede.

Udfordringen

Med 31 kontorer og 1100 medarbejdere er BDO Danmarks fjerdestørste revisionsvirksomhed. At drive en succesfuld professional services virksomhed i denne størrelse kræver effektiv styring af økonomien og et nøjagtigt overblik.

BDO oplevede, at deres økonomiske rapporteringssystemer i stigende grad blev fravalgt af brugerne. Lars Kjær fortæller:

Vi var vokset ud af den gamle løsning. Folk lavede deres egne rapporter, fx i Excel, fordi systemet ikke var brugervenligt nok. Det betød, at forskellige afdelinger brugte forskellige tal, og vi brugte for lang tid på at generere nogenlunde samme rapporter i forskellige afdelinger. Vi ønskede at sikre en ensartet og officiel rapportering alle kunne stole på”.

Løsningen

BDO valgte at implementere en løsning baseret på Microsoft Reporting Services. Reporting Services er et stærkt værktøj til udfordringer af netop denne art. Det giver sikker datahåndtering og hurtige og præcise rapporteringsmuligheder. Med 150 partnere i BDO er det netop vigtigt, at alle interessenter ser og analyserer de samme tal.

Opgaven for BDO inkluderede:

  • Færdiggørelse af BDO’s Datawarehouse
  • Opsætning af Master Data Service til metadatastyring af BDO’s model, samt opsamling af data
  • Udvikling af BDO’s kube
  • Opsætning af system til indtastning af targets
  • Oplæg til økonomirapporteringen og udvikling af rapporteringsplatformen i MS Reporting Services

 

Værdi af løsningen

BDO har i dag en langt mere overskuelig model end tidligere, hvilket giver nemmere vedligehold og brug af løsningen. Samtidig har de fået en platform, de selv kan drifte fremadrettet, så de er langt mindre afhængige af eksterne konsulenter.

 

Mere end forventet

Det har været en meget positiv oplevelse. Vi forventede at hyre kompetente arme og ben, som ville bidrage med ekstra timer, men vi fik meget mere. I d60’s konsulent fik vi en drivkraft, der sikrede retning for projektet og har gjort, at vi har følt os i trygge hænder igennem hele processen. Vi har oplevet, at projektet blev kørt med sikker hånd og blev leveret til tiden. Vi har helt sikkert fået mere, end vi forventede

Lars Kjær IT-projektchef, BDO

Viden