d60 Lotte Tue Munk
+45 3211 6660 | lta@d60.dk
IT support Lars Kock Larsen
+45 3168 1266 | ithelpdesk@d60.dk
Rådgivning og procesanalyse Robert Svarer Olivarius
+45 4058 0002 | rso@d60.dk

Lundbeck

Rådgivning, sparring og projektledelse

Lundbeck er en global medicalvirksomhed, som udvikler og sælger lægemidler til behandling af sygdom i hjernen. Lundbeck beskæftiger omkring 6000 medarbejdere fordelt på 57 lande. Til at sikre optimal datastrukturering og udnyttelse i CRM søgte Lundbeck assistance hos d60.

Bedre strukturering og udnyttelse af data i CRM

Lundbeck var i gang med et projekt, hvor de centralt ville levere en global CRM platform til erstatning for den lokale tilgang, der tidligere havde været i koncernen. Systemet skulle baseres på det såkaldte Closed Loop Marketing, hvor kvalitet og individuel målretning i al kontakt med interessenter og kunder er i centrum. Formålet med projektet var at hente noget synergi på tværs af landene og være i stand til at ensrettet og bruge data, så det også kunne anvendes på andre måder.

Rådgivning om dataudnyttelse og strategi

I medicinalbranchen har man adgang til mange kilder omkring læger og hospitalers interesser, forskningsområder mv. som i kombination med virksomhedernes egne data giver mulighed for at foretage en meget målrettet indsats i markedsføring og kundepleje.

Lundbeck henvendte sig til d60 for at få rådgivning omkring strukturering af disse data, så man med hensyntagen til krav fra de enkelte lande kunne mappe data ind i en global model.

”d60 er kommet med en struktureret tilgang, nysgerrighed og stort fokus på at få sikret, at vi fik opnået og arbejdet hen imod de mål, vi havde sat os. I d60’s konsulent fik vi virkelig en ressource, som gav mening for os, og som har været i stand til at bringe erfaringer ude fra ind og inspirere projektet”, siger Anders Svarer Nielsen, Director for IT Platforms & Infrastructure.

Projektstyring og koordinering af samarbejdet

Undervejs i projektet blev d60’s konsulent udnævnt til projektleder, hvilket gav stor værdi for Lundbeck, fordi han netop dækkede den rolle, vi i d60 lægger stor vægt på: brobyggeren mellem forretningsbehovene og it. Anders Svarer Nielsen fortæller:

”d60’s konsulent er rigtigt god til at samarbejde med både it og forretningen, samt interessenterne i datterselskaberne og alle de andre leverandører. Han gik lige ind i projektet og tog fat i dialogen med datterskaber. Vi fik en virkelig stærk ressource, som supplerede vores interne kompetencer og sikrede, at vi fik strømlinet processen”.

En ressource, som gav mening

d60 er kommet med en struktureret tilgang, nysgerrighed og stort fokus på at få sikret, at vi fik opnået og arbejdet hen imod de mål, vi havde sat os. I d60’s konsulent fik vi virkelig en ressource, som gav mening for os, og som har været i stand til at bringe erfaringer ude fra ind og inspirere projektet

Anders Svarer Nielsen Director for IT Platforms & Infrastructure, Lundbeck

Viden