d60 Lotte Tue Munk
+45 3211 6660 | lta@d60.dk
IT support Lars Kock Larsen
+45 3168 1266 | ithelpdesk@d60.dk
Rådgivning og procesanalyse Robert Svarer Olivarius
+45 4058 0002 | rso@d60.dk

Stark

BI som strategisk redskab

Udgangspunktet for et godt Business Intelligence-setup starter med en forståelse for virksomhedens data. Hvordan det bedst kan integreres i arbejdsprocesser samt hvordan det kan bruges strategisk til at skabe konkurrencefordele.

Efter en gennemgang af det eksisterende rapporteringssetup, konstaterede Stark at de ikke i høj nok grad opnåede værdi af deres Business Intelligence initiativer.

Derfor indledte Stark et samarbejde med d60 om et Business Intelligence Assesment forløb. Her udførte d60 en grundig analyse af virksomhedens data, værktøjer, processer og strategi. Resultatet var en præsentation og rapport, der gav Stark fuld transparens i hvordan processer, data og værktøjer ser ud nu, strategiske udviklingspunkter samt konkrete anbefalinger til her og nu intiativer.

Jesper Pihl, Business Solution Architect, Stark IT, fortæller:

En sådan analyse er ikke noget der behøver tage flere år. Vi indledte et samarbejde med d60, der i løbet af 3 uger har leveret en meget konkret rapport, der giver os et godt udgangspunkt for, hvilken vej vi skal gå. Vi har en klar indsigt i vores ressourcer og behov og kan effektuere på det. Vi er langt bedre rustet til at tage en beslutning om, hvilken vej vi skal gå med vores BI organisation og brug”.

Opgaven ved Stark var at komme helt ned i maven af forretningens rapporteringsprocesser, brug af værktøjer samt data, for at finde ud af hvad der var til rådighed, kvaliteten af løsningerne samt hvordan den fremtidige Business Intelligence løsning bedst understøtter den samlede forretnings strategi.

Det er vigtigt at der er enighed og fælles fodslag på de KPI’er der skal måles på, samt en central forankring af en samlet BI-løsning. Således at virksomhedens data kan bruges som strategisk redskab til at skabe konkurencefordele”, siger Jesper Pihl, Business Solution Architect, Stark IT.

I d60 har vi gennemført mange Business Intelligence og Data Assesment forløb og har en klar proces og plan for at nå i mål på tre uger. Forløbet indeholder interview med nøglepersoner, samt analyse af organisationens brug af data og den eksisterende it-løsning.

Jesper Pihl, Business Solution Architect, Stark IT, fortæller:

Det har betydet meget at have eksterne konsulenter på, der har kunne udfordre os lidt og som kommer med en erfaring, der er uundværlig i sådan en proces. Det har betydet, at vi på meget kort tid er blevet klar til at tage næste skridt”.

Hurtige resultater

Vi indledte et samarbejde med d60, der i løbet af 3 uger har leveret en meget konkret rapport, der giver os et godt udgangspunkt for, hvilken vej vi skal gå. Vi har en klar indsigt i vores ressourcer og behov og kan effektuere på det. Vi er langt bedre rustet til at tage en beslutning om, hvilken vej vi skal gå med vores BI organisation og brug

Jesper Pihl Business Solution Architect

Viden