d60 Lotte Tue Munk
+45 3211 6660 | lta@d60.dk
IT support Lars Kock Larsen
+45 3168 1266 | ithelpdesk@d60.dk
Rådgivning og procesanalyse Robert Svarer Olivarius
+45 4058 0002 | rso@d60.dk

Front End og Rapportering

Vi har særligt fokus på at levere en løsning, der kan præsentere det hele i et grafisk miljø, som brugeren kan forstå og via de værktøjer, de er fortrolige med.

Målrettet information

Den rigtige løsning er fuldstændig afhængig af målgruppernes behov og vil ofte divergere. Nogle brugere har behov for ukomplicerede oversigtsrapporter. Andre efterspørger en fleksibel løsning, der giver dem mulighed for at analysere og visualisere data på et meget detaljeret niveau. En hel tredje brugergruppe kræver at få leveret rapporten i deres indbakke for senere at printe rapporten ud. Herunder kan du læse mere om de forskellige muligheder. Vi hjælper gerne med at rådgive i det rette mix til din virksomhed.

Excel

Microsoft Excel er et meget udbredt og benyttet front end værktøj for Business Intelligence-løsninger.

Excel indgår som en del af Microsoft Offices standard kontorpakke og er derfor et velkendt værktøj for mange virksomheder. Dermed er der penge at spare i forhold til tid og udgifter til oplæring, da man kan benytte det allerede kendte værktøj, Excel, til virksomhedens rapportering. Derudover skal der ikke indkøbes nye licenser.

Power BI (Selfservice)

Power BI er en Microsoft suite af værktøjer, der giver mulighed for selv at arbejde med data i Excel og Office 365. Med denne suite kan du selv udforske, analysere og visualisere data.

Med det nye Power Query er det nemmere end nogensinde før, at indhente og integrere data fra diverse kilder. Dernæst kan brugere ved hjælp af PowerPivot skabe deres egne datamodeller - og på baggrund af de teknologiske fremskridt i form af bl.a. in-memory datalagring, så er det hurtigt at tilgå selv store datamængder. 

Hosting og lignende skal man ikke bekymre sig om, da det hele ligger i Microsoft cloud-baserede Office 365 platform.

Derigennem er det også blevet let at dele rapporter og analyser med kollegaer og samabejdspartnere.

Reporting Services

Reporting Services er en del af Microsoft SQL-pakken. Med Reporting Services kan man udarbejde fast definerede rapporter, der automatisk eller via abonnement kan distribueres til alle dele af organisationen.

Reporting Services rapporter integreres direkte med andre Microsoft SQL server-værktøjer, som eksempelvis Analysis Services. Det er et stærkt værktøj til den mere faste rapportering, som kan distribueres eller tilgås via web.

Reporting Services kan også integreres med Sharepoint.

Operationelt BI

Forståelsen for Software og Business Intelligence betyder, at vi har de bedste forudsætninger for at bringe data ind i de operationelle systemer og dermed gøre data og viden tilgængelig lige netop i det øjeblik, hvor medarbejderne har brug for det og i de værktøjer, de kender og bruger i hverdagen.

BI bliver integreret i de operationelle processer og i de applicationer, der driver tusindvis af af daglige beslutninger - kort sagt integrerer analytiske og operationelle processer i en samlet helhed.

QlikView

QlikView sætter forretningsbrugeren i centrum og leverer information og analyser på en måde, der svarer til den enkelte brugers behov.

Det er let og intuitivt for brugere at oprette rapporter og nye måder at sammensætte disse på.

Ligeledes faciliterer QlikView videndeling på tværs af individer, grupper og afdelinger - det handler om at levere indsigt alle steder.

QlikView er mobilt tilgængeligt og gør det derfor muligt at tilgå sine data alle steder efter behov.

Let adgang til viden

Business Intelligence-løsninger, der smelter sammen med forretningsløsninger, er en af de store tendenser de kommende år.

BI bliver dermed operationaliseret, så det går fra at være monitoreringsløsninger til intelligente forretningsløsninger som bliver brugt bredt i virksomheden.

Jan skov Partner og Stifter

Viden