d60 Lotte Tue Munk
+45 3211 6660 | lta@d60.dk
IT support Lars Kock Larsen
+45 3168 1266 | ithelpdesk@d60.dk
Rådgivning og procesanalyse Robert Svarer Olivarius
+45 4058 0002 | rso@d60.dk

Big Data

Big Data er en teknologi til at håndtere store og komplekse datakilder. Både brugen af Big data samt it-setuppet bag, er meget anderledes end traditionel Business Intelligence. Derfor er det også vigtigt, at gøre sig klart, hvor Big data vil give værdi og sikre, at der er en solid business case inden implementering.

Begrebet har de senere år været meget hypet. I d60 er det dog vores holdning at det er en teknologi, som kun skal bruges, der hvor det giver værdi. 

Derfor starter vi altid med at gøre det klart hvorvidt Big data er relevant for din forretning.

Vi kan hjælpe med
  • Hjælpe med at identificere områder af forretningen, hvor Big Data vil give værdi.
  • Udvikle it-systemer med d60 Cirqus framework, der gemmer alle hændelser som events og som derfor gør det muligt at håndtere og analysere stor data mængder på en økonomisk og brugervenlig måde, også i realtid.
  • Integrere data fra komplekse kilder i virksomhedens eksisterende setup, således at eksterne påvirkninger af forretningen let kan identificeres og handles på.
  • Hjælpe med at udvikle et it-setup, der kan håndtere Big data. Så virksomheden fx kombinerer on-premise løsninger med Cloud og minimerer udgifter til hardware.

 

Big Data er ofte defineret udfra tre kategorier:

Volume - mængden af data
Velocity - hastigheden af data
Variety - formatet af data

De tre parametre stiller store krav til arkitekturen bag og derfor er det også vigtigt, at du gør dig klart, hvor Big Data er relevant for din forretning - hvilke data, der er behov for samt med hvilken hastighed, de skal være til rådighed.

Viden