d60 Lotte Tue Munk
+45 3211 6660 | lta@d60.dk
IT support Lars Kock Larsen
+45 3168 1266 | ithelpdesk@d60.dk
Rådgivning og procesanalyse Robert Svarer Olivarius
+45 4058 0002 | rso@d60.dk

Visualisering

Visualisering af data handler i høj grad om at synliggøre sammenhænge og udvikling i data og derved skabe information, der kan anvendes i den konkrete jobfunktion. Det er ganske enkelt hurtigere for mennesker at afkode retningen på en graf end tallene i et eller flere Excel-ark.

Gennemtænk behovet

Visualisering af data er fremtiden, men inden du hopper på vognen, bør du overveje, hvad der skal til for at gøre din forretning mere effektiv – ikke bare flottere at se på. For at få værdi ud af sine data er det nødvendigt at tænke over, hvilke oplysninger der skal gøres synlige, og ikke mindst hvordan de bliver handlingsrettede.

Hvad kan vi:
  • Vi hjælper jer med at vælge den rigtige løsning. I en vurdering af det rigtige værktøj kan ligge en overvejelse omkring graden af funktionalitet, antal brugere, formål samt licensudgifter.
Eksempler på løsninger.
  • Skræddersyede brugergrænseflader, der er genkendelige for brugerne
  • Personaliserede views med lige præcis det data, der er relevant for den enkelte
  • Ad hoc rapporteringsløsninger for analytikere, der giver mulighed for selv at arbejde med, forecaste og simulere data samt lave rapporter.
  • Visualisering af relevante nøgletal på mobile enheder.
Hvad kan du opnå:

Overskuelighed

Lettere at overskue og afkode store datamængder

Hurtigere analyser

Lettere at analysere data

Synliggøre sammenhænge

Lettere at se trends og mønstre i data

Synliggøre udvikling

Lettere at se historik og forecaste fremtiden

Høj kundeservice

Udstille relevant data for kunder

Genkendelighed

En brugerflade, der afspejler din måde at arbejde på og den kontekst, du arbejder i.

Standard eller skræddersyet - et eksempel

Et eksempel på en mulig hybrid løsning kan være, at man vælger at bruge et standardværktøj til internt brug og få udviklet et mindre visualiseringsværktøj til udstilling af data til kunder.

Interne brugere har behov for en mere avanceret analyse og rapporteringsplatform. Her kan man med fordel vælge et standardværtøj, som fx Excel, Qlikview og Targit. De har som udgangspunkt den ønskede funktionalitet, og de mere omkostningstunge licenser holdes på et minimum.

De eksterne kunder har ofte ikke behov for den store funktionalitet og skal blot kunne se egne nøgletal fordelt på f.eks. periode og produkter. Der vil dog ofte være tale om et stort antal kunder, der skal have adgang til data, og dermed et stort antal licenser. Derfor kan man med fordel vælge en skræddersyet løsning, der fokuserer på de særlige behov og kan finasieres efter en model, der bedre tilgodeser et stort antal brugere.

Artikler om Visualisering
Forståelsen 290x150              Visualiser din forretning 290x150          Den rette BI 290x150

Forståelsen først

Af Magnus Enk

Der er mange forskellige måder at visualisere data på. Fantasien sætter grænserne for mulighederne, men fornuften bør sætte dem langt tidligere. 

Læs mere

 

Visualiser din forretning

Af Henrik Drachmann

Visualisering har traditionelt været en Business Intelligence disciplin, men vi ser i stigende grad, at mulighederne med ny software gør det interessant for udviklere at se på visualisering. Henrik introducerer her nogle muligheder for softwareudviklere.

Læs mere

 

 

MS power BI

Af Magnus Enk

Microsofts Power BI Suite er for de mere avancerede brugere end den typiske målgruppe for SSRS. Power BI er eksempelvis rigtigt godt til self-service ad hoc analyser og visualisering af eksplicitte cases.       

Læs mere

MS power BI 290x150   Visualisering 290x150    

Den rette BI-løsning

Af Thomas Jensen

Forskellene mellem Qlikview og Microsoft Reporting Services (SSRS) illustrerer to forskellige tilgange til visualisering og anvendelse. Thomas Jensen ser på fordele og ulemper ved dem.

Læs mere

 

Visualisering 

Af Carsten Hess

Carsten tager her udviklerbrillerne på og fortæller om nogle af de platforme og værktøjer, udviklere kan anvende til at lave spændende visualiseringsløsninger. 

Læs mere

 

 

 

Behov

Mange behov kan dækkes med standard værktøjer som Power BI, Qlickview, Targit, Tableau osv. Det er dog ikke altid standard dækker de mere komplekse behov.

Skræddersyet visualisering tilpasses præcist den måde, du arbejder på, og den kontekst, du arbejder i. Den høje genkendeligehed betyder, at det er hurtigere at afkode data og dermed handle hurtigere.

Skræddersyet visualisering kan både give dig besparelser på licenser samt skabe en konkurrencefordel. Skræddersyet visualisering er en éngangsbetaling. Herefter ejer du løsningen og skal ikke tænke over udgifter til licenser, efterhånden som flere brugere kobles på.

Vi kan hjælpe dig med at vælge den rigtige løsning første gang.

Viden