d60 Lotte Tue Munk
+45 3211 6660 | lta@d60.dk
IT support Lars Kock Larsen
+45 3168 1266 | ithelpdesk@d60.dk
Rådgivning og procesanalyse Robert Svarer Olivarius
+45 4058 0002 | rso@d60.dk

Introduktion til agil udvikling

24. juni 2014

Verden i dag er i konstant forandring, og kompleksiteten i virksomhederne er stigende. Årsagen er i høj grad teknologien, som på få år har forandret den måde, vi kommunikerer og arbejder på i virksomheder, såvel som i fritiden. Fleksibilitet er fremtidens nøgleord, og for at udvikle it-systemer til denne fremtid skal man bruge en fleksibel fremgangsmåde. Derfor arbejder vi agilt.

I maj udtalte David Mitchell Smith, Vice President og Gartner Fellow, ved en Gartner-konference, at fleksibilitet og agilitet var de væsentligste kvaliteter ved fremtidens it-systemer – ikke sikkerhed, stabilitet eller pålidelighed, som ellers før har været i centrum. Årsagen er, at uden fleksibilitet og agilitet bliver gevinsterne ved de øvrige karakteristiska slet ikke realiseret til fulde. Så sikkert, stabilt og pålideligt, ja, men på en fleksibel og agil måde.   

At udvikle agile systemer kræver agile udviklingsmetoder, hvoraf den nok mest kendte er Scrum. I d60 arbejder vi også agilt, men efter vores egen metode, som vi kalder Bedrock. Bedrock baserer sig også i nogen grad på Scrum, men går videre i forhold til projekthåndteringen og sikring af samarbejde med eksterne organisationer. Hovedtrækkene i Bedrock (og Scrum) kan du se i videoen her:

I dette tema ser vi på agil udvikling fra forskellige vinkler og nogle af de ændringer, det medfører i arbejdsformen og indstillingen. Agil udvikling er grundlæggende anderledes, men på mange måder mere et mindset, man skal indstille sig på, end en metode. Det handler om at give slip på den langsigtede datailplanlægning og acceptere at have lange planer, men spille på den korte bane.

Agile it-løsninger
 
Build the Right Product
Agil el ej 290 150              Build The Right Product 290 150

Niels Bering Larsen introducerer tankerne bag agil udvikling; især de forskelle, der er i forhold til mere traditionelle udviklingsmetoder, og hvorfor de nye tilgange har været nødvendige. 

Læs mere

 

Klaus Nielsen, forfatter af bogen ”I Am Agile”, som blandt andet har d60 som case-eksempel, filosoferer over forskellene mellem at gøre agilt og være agil. Det er et mindset.

Læs mere

Interview: Practicalities of a Delivery Model
 
Prince2 og Bedrock
Interview 290 150   Bedrock Og Prince2 290 150  

Tre forskellige roller i på et projekt fortæller om deres oplevelser med at implementere Bedrock i d60.

Læs mere

 

Agil og ikke-naturligt-agil betyder ikke, at man ikke kan fungere sammen. Prince2 og Bedrock har mange træk til fælles. Er man en Prince2-organisation, skal man ikke lade sig skræmme af agile metoder.

Læs mere

   
Moduler og løbende levering
       
 Moduler Og Levering 290 150        
 

Mogens Heller Grabe er som altid klar med et teknisk perspektiv. Her fortæller han om, hvordan man kan bruge agile tanker i den tekniske implementering.

Læs mere

       
Agilitet er et mindset

Agil udvikling er både en metode og et mindset, som er nødvendig for at udvikle agile løsninger, der kan tilpasses en forretning i konstant forandring. Vi ser nærmere på principperne bag agil udvikling.

Viden