d60 Lotte Tue Munk
+45 3211 6660 | lta@d60.dk
IT support Lars Kock Larsen
+45 3168 1266 | ithelpdesk@d60.dk
Rådgivning og procesanalyse Robert Svarer Olivarius
+45 4058 0002 | rso@d60.dk

Introduktion til Cloud

01. januar 2014

Cloud Computing har i et par år efterhånden været på alles læber i it-verdenen. Og det er der god grund til. Kraftigt forbedret ydeevne kombineret med drastiske fald i priserne har for alvor skabt grobund for helt nye teknologiske muligheder.

I dette tema ser vi lidt nærmere på nogle af mulighederne indenfor cloud-teknologi: Hvad er det egentligt, hvorfor er det så revolutionerende, og – ikke mindst – er det noget, du bør overveje at investere i?

Temaet

Med cloud-løsninger er det i princippet blevet muligt at outsource præcis de kvaler, man ikke selv ønsker at håndtere. I dette tema ser vi nærmere på mulighederne med forskellige briller på.

IaaS, SaaS og Paas

Cloud-løsninger tilbyder en række muligheder as-a-Service (aaS), som tidligere skulle købes. Det er Infrastructure, Software og Platform. Få styr på de grundlæggende begreber her. 

Outsource din hovedpine

Christian Holm Nielsen introducerer nogle af de hurtige fordele, man kan høste i skyen: skalérbarhed og driftssikkerhed.

Polyglot as a Service

En anden umiddelbar fordel ved skyen er, at man ikke er afhængig af at bruge det samme sprog i udviklingen af applikationer. Det gør det lidt mere interessant at være programmør.

Mobile Services

Realtidselementer giver helt nye muligheder for samarbejde og tilgængeligheden af præcis den rette data på præcis det rette tidspunkt.

Sikkerheden i Skyen

Historier om overvågning og hacking har for alvor sat sikkerhed på dagordenen. Her er en række forskellige ting, man bør overveje. Ikke al data er bedst tjent med at ligge i skyen.

Tema: Cloud

Det er med rette, Cloud computing får rigtigt meget omtale i it-verdenen i disse år. Udover at der i Skyen ligger helt nye muligheder for slippe af med nogle gamle kvaler, ligger der også muligheden for at tænke i helt nye baner.

Viden