d60 Lotte Tue Munk
+45 3211 6660 | lta@d60.dk
IT support Lars Kock Larsen
+45 3168 1266 | ithelpdesk@d60.dk
Rådgivning og procesanalyse Robert Svarer Olivarius
+45 4058 0002 | rso@d60.dk

Introduktion til Data Management

21. marts 2014

Data Management handler om mange forskellige aktiviteter og discipliner med det centrale formål at sikre virksomhedens data – og at sikre at værdien af disse data bliver realiseret. God data management kan sikre den afgørende fordel i forhold til konkurrenterne.

Data strategi

Data er blevet forretningskritisk og et væsentligt konkurrenceparameter for virksomheder. Hvor data tidligere snarere var et værktøj, er det i dag ofte her fårene skilles fra bukkene. De virksomheder, som forstår at indsamle, bevare og udnytte deres data vil have en vigtig konkurrencefordel.

Datastrategi

 

På forretningsniveau er det afgørende, at virksomheden en gang for alle får udviklet en datastrategi, således at der i virksomheden er en klar holdning til, hvordan data skal bruges og tilgås på tværs af virksomheden. Herefter er det vigtigt at vælge de rette værktøjer til at understøtte virksomhedens datastrategi.

Med dette udgangspunkt vil det være muligt at udvikle et klart roadmap for udvikling af virksomhedens systemer, således at de bedst understøtter behovene. Herved vil det blive nemmere at få et overblik over, hvor man skal starte – både ud fra hvor den største værdi er at hente, men ligeledes ud fra virksomhedens overordnede strategi, således at denne understøttes og til dels drives af den rette it-understøttelse.

 

TEMA: Data Management

I dette tema ser vi nærmere på data management fra disse forskellige vinkler.

 

Master DM 290x150

Master Data Management

Af Jacob Isaksen

Fundamentet for god dataudnyttelse er Master Data Management og en god governance strategi.

Læs mere...

    

Risici 290x150

Risici ved Excel

Af Morten Straube Andersson

Excel er et rigtigt godt værktøj, men ikke til behandling af forretningskritisk data. Vi ser nærmere på fordele og ulemper og symptomer på, at virksomheden er vokset fra en Excel-løsning.

Læs mere...

Datawarehouse 290x150
Data Warehouset

Af Morten Straube Andersson

Data warehouset er den naturlige afløser for en Excel-løsning, da netop de risici, der er ved Excel, håndteres her. I data warehouset centraliserer vi data og definitioner på nøgletal, mens vi sikrer integriteten.

Læs mere...

 
Decentralisering 290x150
Decentralisering af data

 af Mogens Heller Grabe

Hvad hvis man tænker databehandling lidt anderledes? Organisationer er dynamiske og udvikler sig hele tiden, der kan derfor være store fordele ved at decentralisere nogle områder for fx at få realtidsdata og i stedet sikre integrationen mellem autonome enheder.

Læs mere...

SQL 290x150
SQL or NoSQL 

Af Cosmin Constantin Lazar

NoSQL er en fællesbetegnelse for en række databaser, som ikke benytter den relationelle model, som vi kender fra fx SQL. Det er en helt anden måde at tænke på. Vi ser her nærmere på de tekniske forskelle fra et udviklerperspektiv.

Læs mere...

   

 

 

 

Data Management

Data management comprises all the disciplines related to managing data as a valuable resource.

Wikipedia

Viden