d60 Lotte Tue Munk
+45 3211 6660 | lta@d60.dk
IT support Lars Kock Larsen
+45 3168 1266 | ithelpdesk@d60.dk
Rådgivning og procesanalyse Robert Svarer Olivarius
+45 4058 0002 | rso@d60.dk

Visualisering - introduktion

Datamængder og forretningskompleksitet er to rigtigt gode årsager til at tænke i datavisualisering – men der er mange andre. Evnen til ikke blot at fremvise sine data i grafer, men også at interagere med dem i visuelle brugerflader skaber nye muligheder for forretningen for at være helt på forkant med udviklingen. 

Visualisering af forretningen

Mængden af data, som genereres i dag, kombineret med computernes hastigt stigende ydeevne betyder, at vi kan indsamle og processere enorme mængder data, som det tidligere ville tage meget lang tid at arbejde sig igennem. At kunne spotte trends og tendenser i milliarder af data med det blotte øje åbner for ny spændende viden. 

For nogle virksomheder handler det dog ikke om mængden af data, men derimod overblik over de vigtigste nøgletal. Der skal ikke nødvendigvis mange data til, før det er en tidskrævende opgave at skabe sig et overblik over performance. Her er det ganske enkelt hurtigere for mennesker at afkode retningen på en graf end tallene i et eller flere Excel-ark.

Afhængigt af branchen kan den hastige afkodning også være et afgørende konkurrenceparameter, hvis man fx kan have et realtidsopdateret billede af risiko ved at indgå en hurtig handel. Data modtaget i realtid mister dog hurtigt værdien, hvis det tager en time at afkode. 

Værktøjer til visualisering

Visualisering har i flere år været en helt naturlig del af arbejdet med Business Intelligence, men i de senere år er der kommet mange rigtigt gode værktøjer til visualisering for udviklere. Det åbner nye muligheder.

I dette tema ser vi på overvejelser og muligheder inden for Visualisering med hhv. BI-værktøjer og Software. 

 

Intro til artiklerne
Forståelsen 290x150              Visualiser din forretning 290x150          Den rette BI 290x150

Forståelsen først

Af Magnus Enk

Der er mange forskellige måder at visualisere data på. Fantasien sætter grænserne for mulighederne, men fornuften bør sætte dem langt tidligere. 

Læs mere

 

Visualiser din forretning

Af Henrik Drachmann

Visualisering har traditionelt været en Business Intelligence disciplin, men vi ser i stigende grad, at mulighederne med ny software gør det interessant for udviklere at se på visualisering. Henrik introducerer her nogle muligheder for softwareudviklere.

Læs mere

 

 

MS power BI

Af Magnus Enk

Microsofts Power BI Suite er for de mere avancerede brugere end den typiske målgruppe for SSRS. Power BI er eksempelvis rigtigt godt til self-service ad hoc analyser og visualisering af eksplicitte cases.       

Læs mere

MS power BI 290x150   Visualisering 290x150    

Den rette BI-løsning

Af Thomas Jensen

Forskellene mellem Qlikview og Microsoft Reporting Services (SSRS) illustrerer to forskellige tilgange til visualisering og anvendelse. Thomas Jensen ser på fordele og ulemper ved dem.

Læs mere

 

Visualisering 

Af Carsten Hess

Carsten tager her udviklerbrillerne på og fortæller om nogle af de platforme og værktøjer, udviklere kan anvende til at lave spændende visualiseringsløsninger. 

Læs mere